Arquitectura d'un ordinador

La placa base és una targeta de circuit imprès a la qual es connecten els components que constitueixen l'ordinador. És una part fonamental per a muntar qualsevol ordinador personal d'escriptori o portàtil.





Els ports de comunicació són eines que permeten gestionar i intercanviar dades entre un computador (generalment estan integrats en les targetes mares) i les seves diferents perifèrics, o entre dos computadors.




Un microprocessador és un circuit integrat que és part fonamental d'un CPU o unitat central de processament en un ordinador. Se li crida microprocessador a la part d'un CPU que es classifica com un component electrònic compost per centenars de milers de transistors integrats en una placa de silici.




La memòria principal és la memòria de l'ordinador on s'emmagatzemen temporalment tant les dades com els programes que la unitat central de processament (CPU) està processant o va a processar en un determinat moment.


La memòria secundària és un tipus d'emmagatzematge massiu i permanent amb major capacitat per emmagatzemar dades i informació que la memòria primària que és volàtil, encara que la memòria secundària és de menor velocitat.



Una tarjeta gràfica és una targeta d'expansió o un circuit integrat (xip), de la placa base de l'ordinador, que s'encarrega de processar les dades provinents de la unitat central de processament (CPU) i transformar-los en informació comprensible i representable en el dispositiu de sortida.



Els components interns de l'ordinador:


Comentarios

Entradas populares de este blog

Dispositius perifèrics

Dispositius mòbils interconnectats

Ports i drivers