Equips informàtics i sistemes operatius I


  • La informàtica també anomenada computació, és una ciència que estudia mètodes, tècniques, processos, per tal d'emmagatzemar, processar i transmetre informació i dades en format digital.



  • Un ordinador, també denominat com ordinador, és una màquina electrònica que rep i processa dades amb la missió de transformar-los en informació útil.

  • Un ordinador de taula és un tipus d'ordinador personal, dissenyada i fabricada per ser instal·lada en una ubicació fixa, com un escriptori o taula, a diferència d'altres ordinadors, com les portàtils.


  • Ordinador portàtil :Ordinador personal de pes i grandària tan reduïts que es pot portar còmodament d'un costat a un altre, com si fos un maletí; una bateria incorporada li permet certa autonomia de funcionament.



  • Un dispositiu mòbil també conegut com ordinador de butxaca o ordinador de mà (palmtop o handheld), és un tipus d'ordinador de mida petita, amb capacitats de processament, amb connexió a Internet.

  • Una superordinador és el tipus d'ordinador més potent i més ràpid que existeix en un moment donat. Aquestes màquines estan dissenyades per processar enormes quantitats d'informació en poc temps i són dedicades a una tasca específica.

  • Un sistemes encastats (sistemas empotrados) encastat o encastat (integrat, incrustat) és un sistema de computació dissenyat per realitzar una o algunes poques funcions dedicades, freqüentment en un sistema de computació en temps real.


Resultado de imagen de define sistemas empotrados

  • I a més hi han dispositius amb una arquitectura similiar a la de l'ordinador, com són: rellotge intelligent, televisió que es pot conctar al dispositiu mòvil, GPS,...


  • L'arquitectura "Von Neumann" és una arquitectura de disseny per a un computador digital electrònic amb parts que consten d'una unitat de processament que conté una unitat aritmètic lògica i registres del processador, una unitat de control que conté un registre d'instruccions i un comptador de programa, una memòria per emmagatzemar tant dades com instruccions, emmagatzematge massiu extern, i mecanismes d'entrada i sortida.

Arquitectura "Von Neumann"

GIF







      Comentarios

      Entradas populares de este blog

      Dispositius perifèrics

      Dispositius mòbils interconnectats

      Ports i drivers