LI-FI



LI-FI és el nom més comú d'una tecnologia de comunicacions òptiques que porta investigant més de 100 anys que consisteix a transmetre dades a freqüències entre 400 i 800 THz en espai obert.


El origen:

Un nou sistema de transmissió de dades a través de la llum que, per a determinats usos, ofereix una velocitats molt superiors a les de les xarxes locals que emprem actualment. Així, tot i que encara es troba en fase de desenvolupament, i compta amb importants limitacions (els dispositius li-fi només emeten senyal, no la reben), les perspectives són, actualment, bastant bones, i que ja hagi prop d'una dècada de treball als seus esquena és un senyal clar de l'aposta d'investigadors i indústria, encara que per al món sencer li-fi va veure la llum a l'agost de 2011, en una xerrada TED d'Harald Haas, professor de la Universitat d'Edimburg.


Funciona de la seguent manera: 

Concretament només cal incorporar un modulador en la part transmissora, que s'apagarà i s'encendrà la llum ràpidament, i un fotodíode en la recepció, que recollirà els canvis de llum i els enviarà de nou al domini elèctric.


Els avantatjes són: 


  • No satura part de l'espectre usat actualment per altres sistemes, ja que fa servir llum visible.
  • També permet un major control sobre a qui estan arribant les dades i fa que les xarxes de curt abast siguin més segures.
  • Un dels seus possibles usos és la transmissió de grans volums de dades entre equips o dispositius multimèdia en qüestió de segons.
El inconvenient que te és... i no el tenim en casa perquè...

  • El principal inconvenient és el seu reduït abast, ja que només funciona a 10 metres de distància, aproximadament. A més, la cobertura es talla quan un objecte s'interposa en el feix de llum. Per això, és molt improbable que el li-fi reemplaci el WiFi en un futur proper, el que no impedeix que puguin coexistir.
Quan estarà disponible i cuant costarà?

Avui, ja és possible comptar amb Li-Fi a Mèxic, encara que no és tan senzill com contractar qualsevol operador d'Internet tradicional. No obstant això, la tecnologia Li-Fi encara no età en el seu punt òptim, ja que a part de tenir un cost superior a una connexió tradicional per Wi-Fi, no és bidireccional, de manera que només funciona per a rebre informació i no per enviar-. Enviar mails, per exemple, és impossible.
A un preu de poc menys d'USD $ 200.

Jo pense que serà la fi del wifi perquè li fi es millor. Jo si que me canviaria a la Li-fi en el meu mòbil  perquè anira més ràpid.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Dispositius perifèrics

Dispositius mòbils interconnectats

Ports i drivers