Sistemes operatius

Un sistema operatiu és un conjunt d'ordres i programes que controlen els processos bàsics d'un ordinador i permeten el funcionament d'altres programes.

Les funcions que tenen els sistemes operatvius són:
  • Gestionar la CPU: S'encarrega d'administrar la CPU que estarà repartida entre tots els processos que s'estiguin executant.
  •  Gestionar la RAM: Per assignar l'espai de memòria a cada aplicació i a cada usuari, en cas de ser necessari. Quan aquesta memòria es fa insuficient, es crea una memòria virtual, de major capacitat, però com està en l'emmagatzematge secundari (disc dur), és més lenta.
  •  Gestionar el I / O: El sistema operatiu crea un control unificat dels programes als dispositius, a través de drivers. 
  • Gestionar els processos: S'encarrega de que les aplicacions s'executin sense cap problema, assignant-los els recursos que siguin necessaris perquè aquestes funcionin. Si una d'elles no respon, es procedeix a matar el procés. 
  • Gestionar els permisos: Garanteix que els recursos siguin solament utilitzats per programes i usuaris que tinguin les autoritzacions que els corresponguin.
  • Gestionar els arxius: Lectura i escriptura en el sistema d'arxius, i els permisos d'accés. 
  • Gestionar informació: El sistema operatiu proporciona informació, que posteriorment serà utilitzada a manera de diagnòstic del funcionament correcte de l'ordinador.

Windows:
És una paraula de l'idioma anglès que significa "finestra". La seva utilització en espanyol, en canvi, està gairebé exclusivament vinculada a un sistema informàtic desenvolupat per l'empresa Microsoft.

Característiques:
Major informació i més assequible.

Linux:
(O GNU / Linux, més correctament) és un Sistema Operatiu com MacOS, DOS o Windows. És a dir, Linux és el programari necessari perquè el teu ordinador et permeti utilitzar programes com: editors de text, jocs, navegadors d'Internet, etc.

Característiques:
Una seguretat màxima que, sense exageració cap, no ho podem trobar en qualsevol altre sistema operatiu.

Mac OS:
És el nom del sistema operativocreado per Apple per la seva línia de computadores Macintosh.

Android:
És un sistema operatiu inicialment pensat per a telèfons mòbils.

Característiques:
Ofereix diferents formes de missatgeria.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Dispositius perifèrics

Dispositius mòbils interconnectats

Ports i drivers