Conceptes bàsics sobre xarxes

Adreça IP: Una adreça IP és un nombre que identifica, de manera lògica i jeràrquica, a una interfície en xarxa (element de comunicació / connexió) d'un dispositiu (ordinador, tauleta, portàtil, smartphone) que utilitzi el protocol IP o (Internet Protocol), que correspon al nivell de xarxa del model TCP / IP. 
Màscara de xarxa: La màscara de xarxa o xarxes és una combinació de bits que serveix per delimitar l'àmbit d'una xarxa d'ordinadors. La seva funció és indicar als dispositius quina part de l'adreça IP és el número de la xarxa, incloent la subxarxa, i què part és la corresponent al host. 
Resultado de imagen de Màscara de xarxa
Grup de treball: Un grup de treball és un conjunt d'ordinadors que comparteixen recursos. En el model de grup de treball no hi ha un servidor central i ordinadors clients, sinó que són xarxes d'igual a igual on qualsevol ordinador pot complir tots dos rols.



Porta d'enllaç o gateway: És el dispositiu que actua d'interfície de connexió entre aparells o dispositius, i també possibilita compartir recursos entre dos o més ordinadors.


DNS o sistema de noms de domini: És un sistema de nomenclatura jeràrquic descentralitzat per a dispositius connectats a xarxes IP com Internet o una xarxa privada. Aquest sistema associa informació variada amb nom de domini assignat a cada un dels participants.



Resultado de imagen

Adreça MAC: És un identificador de 48 bits (6 blocs de dos caràcters hexadecimals (4 bits)) que correspon de forma única a una targeta o dispositiu de xarxa.
Resultado de imagen de Adreça MAC


Port, DHCP: És un protocol més avançat, però tots dos són els usats normalment. Al Windows 98 i posteriors, quan el DHCP és incapaç d'assignar una adreça IP, s'utilitza un procés anomenat "Automatic Private Internet Protocol Addressing".
Resultado de imagen de Port, DHCP


Adreça IP publica: Aquest nombre és el que anomenem una adreça IP. Una adreça IP pública s'anomena de tal manera quan és visible en tot Internet.

Resultado de imagen de Adreça IP


Adreça IP privada: Existeixen certes adreces en cada classe d'adreça IP que no estan assignades i que es denominen adreces privades.
Resultado de imagen de Adreça IP privada


https://quizlet.com/_44jwp2



Comentarios

Entradas populares de este blog

Dispositius perifèrics

Dispositius mòbils interconnectats

Ports i drivers