Xarxes locals



DEFINICIONS:



DISPOSITIUS DE XARXA:



Targetes de xarxa: (També anomenada placa de xarxa o Network Interface Card (NIC)) és una classe de targeta destinada a ser introduïda a la placa mare d'un ordinador o es connecta a un dels seus ports per possibilitar que la màquina se sumi a una xarxa i pugui compartir els seus recursos.

Resultado de imagen de Targetes de xarxa

Router: (També anomenada placa de xarxa o Network Interface Card (NIC)) és una classe de targeta destinada a ser introduïda a la placa mare d'un ordinador o es connecta a un dels seus ports per possibilitar que la màquina se sumi a una xarxa i pugui compartir els seus recursos.

Resultado de imagen de router

L'hub: És el dispositivo que permite centralizar el cableado de una red de computadoras, para luego poder ampliarla. Trabaja en la capa física (capa 1) del modelo OSI o la capa de acceso al medio en el modelo TCP/IP.
Resultado de imagen de l'hub red

Switch: Switch o commutador és un dispositiu d'interconnexió de xarxes informàtiques. En computació i en informàtica de xarxes, un switch és el dispositiu analògic que permet interconnectar xarxes operant en la capa 2 o de nivell d'enllaç de dades del model OSI o Open Systems Interconnection.

Resultado de imagen de Switch redes

WAP: Sigla de l'expressió anglesa wireless application protocol, 'protocol d'aplicació sense fils', en telecomunicacions, protocol que permet accedir a Internet des d'un telèfon mòbil.

Resultado de imagen de wap redes

SISTEMA DE CABLEJAT:

Fibra òptica:  Filament de material dielèctric, com el vidre o els polímers acrílics, capaç de conduir i transmetre impulsos lluminosos d'un a un altre dels seus extrems; permet la transmissió de comunicacions telefòniques, de televisió, etc., a gran velocitat i distància, sense necessitat d'utilitzar senyals elèctrics.
Resultado de imagen de Fibra òptica redes

Cable de parell trenat:  En telecomunicacions, el cable de parell trenat és un tipus de connexió que té dos conductors elèctrics aïllats i entrellaçats per anul·lar les interferències de fonts externes i diafonia dels cables adjacents. Va ser inventat per Alexander Graham Bell en 1881.
Resultado de imagen de Cable de parell trenat redes
TIPUS DE XARXES:

Xarxa cablejada: És una xarxa en la qual es connecten mitjançant cable ordinadors i altres perifèrics. A través d'una xarxa es pot intercanviar arxius i també enviar dades a altres dispositius, com una impressora. El cable és el mitjà a través del qual flueix la informació en una xarxa amb fil.
Resultado de imagen de Xarxa cablejada
Xarxa sense fil: Sense cables és aquella en què la comunicació (emissor / receptor) no es troba unida per un mitjà de propagació físic, sinó que s'utilitza la modulació d'ones electromagnètiques a través del espacio.1 En aquest sentit, els dispositius físics només estan presents en els emissors i receptors del senyal, entre els quals trobem: antenes, ordinadors portàtils, PDA, telèfons mòbils, etc.

Xarxa PLC:  Són aparells que et permeten ampliar la teva senyal domèstica de Wi-Fi a qualsevol lloc de casa teva mitjançant la connexió elèctrica.
Resultado de imagen de Xarxa PLC
Xarxes híbrides: La topologia mixta és una de les més freqüents i es deriva de la unió de diversos tipus de topologies de xarxa, d'aquí el nombre de "híbrides" o "mixtes". Exemples de topologies mixtes: en arbre, estrella-estrella, bus-estrella, etc.
Resultado de imagen de Xarxes híbrides

Comentarios

Entradas populares de este blog

Dispositius perifèrics

Dispositius mòbils interconnectats

Ports i drivers